ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ζντένεκ Σκάζνι σκιαγραφεί στο LarnakaSports τον Χουσμπάουερ (τα συν και τα πλην)

panos larkos
Γράφει ο Πάνος Λάρκος
[email protected]

Ο Ζντένεκ Σκάζνι σκιαγραφεί στο LarnakaSports τον Χουσμπάουερ (τα συν και τα πλην)

Η Ανόρθωση είναι μία ανάσα από την ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής μιας και έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Τσέχο διεθνή μεσοεπιθετικό Γιόζεφ Χουσμπάουερ.

Το LarnakaSports εντόπισε τον πρώην προπονητή του, Ζντένεκ Σκάζνι στην Τσεχία, ο οποίος μας μίλησε για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία, η σύγκριση με Ράγιος και η δική του άποψη.

Κ. Σκάζνι ο Χουσμπάουερ που είχατε και ως ποδοσφαιριστή υπέγραψε στην Ανόρθωση. Θα θέλαμε την άποψη σας για το τι παίκτης είναι και τα χαρακτηριστικά του.
«Το γνωρίζω ότι έχει υπογράψει στην Ανόρθωση. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης, είναι τεχνίτης. Είναι παίκτης με καλή πάσα, έχει καλό σουτ και σκοράρει. Δεν είναι πολύ γρήγορος και αυτό είναι το μειονέκτημα του. Δουλεύει, τρέχει και είναι πολύ καλός παίκτης. Στην Σπάρτα έκανε πολλά παιχνίδια, μία σεζόν ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Μετά πήγε Ιταλία (Κάλιαρι) δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια και επέστρεψε στην Σπάρτα και μετά στη Σλάβια. Είναι καλός παίκτης».

Τον Ιανουάριο πήγε στη Γερμανία δανεικός. Δεν τον κράτησε η Δρέσδη αλλά ούτε και η Σλάβια αν και είχε συμβόλαιο. Έχετε άποψη γιατί δεν τον ήθελε;
«Είναι ερώτηση για τον προπονητή της Σλάβια. Ίσως δεν τον υπολογίζει και να ήθελε άλλους παίκτες στο κέντρο. Ξέρετε πως είναι. Ίσως να κοιτά κάτι άλλο ο προπονητής».

Τα κύρια του χαρακτηριστικά ποια είναι;
«Είναι καλός με την μπάλα, ξέρει να δίνει έξυπνες πάσες, βλέπει και διαβάζει το παιχνίδι. Έχει καλό σουτ. Κοντά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου είναι πολύ επικίνδυνος, είτε με σουτ, είτε με πάσα».

Η αδυναμία όπως μας είπατε είναι ότι δεν είναι πολύ γρήγορος;
«Ναι, έτσι το βλέπω εγώ».

Που μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα; Είναι δεκάρι, οκτάρι;
«Μπορεί να παίξει και οκτάρι και δεκάρι ακόμη και εξάρι έπαιξε αλλά δεν νομίζω να είναι η καλύτερη του θέση αλλά οκτάρι-δεκάρι μπορεί να παίξει».

Στην Κύπρο πιστεύετε μπορεί να κάνει τη διαφορά; Στη θέση του πέρσι ήταν ο Ράγιος που πέτυχε 14 γκολ και έδωσε πολλές ασίστ.
«Είναι δύσκολη ερώτηση. Εξαρτάται από πολλά. Πως θα ξεκινήσει, αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών που γενικότερα δεν είχε στην καριέρα του. Είναι πολλά, όπως το τι παίκτες θα είναι δίπλα του. Μπορεί όμως να βοηθήσει σίγουρα. Στην Κύπρο είδα πέρσι κάποια παιχνίδια, έρχομαι κάθε χρόνο Κύπρο, έχω μία εικόνα του πρωταθλήματος αλλά δεν μπορώ να πω στα σίγουρα».

Εσείς που τον ζήσατε και από κοντά πως είναι ως χαρακτήρας. Είχατε ποτέ προβλήματα μαζί του στα αποδυτήρια ή είναι ήρεμος χαρακτήρας;
«Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον παίκτη. Κάθε προπονητής έχει άλλο τρόπο προσέγγισης με τους παίκτες. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του».

Τι κάνετε τώρα αυτή την περίοδο εσείς;
«Από τότε που έφυγα από την Σπάρτα δεν προπονώ. Λίγο ξεκούραση και ειδικά ο καιρός τώρα δεν είναι καλός».

Θα θέλατε να αναλάβετε κάποια ομάδα ή προτιμάτε λίγη ακόμη ξεκούραση;
«Δεν έχω θέμα. Το θέμα είναι ότι δεν ψάχνω. Αν έχω καλή πρόταση, που τώρα δεν έχω αν και είχα κάποιες καλές προτάσεις που δεν αποδέχθηκα. Αν είχα μία καλή πρόταση και δεν εννοώ μόνο οικονομική, η ομάδα να έχει στόχους κτλ, θα το σκεφτώ. Είμαι μία χαρά τώρα».

Από Κύπρο είχατε επίσημες προτάσεις;
«Έχω μιλήσει με δυο-τρεις ομάδες αλλά δυστυχώς... Ήθελα να γυρίσω Κύπρο αλλά δεν προχώρησε».

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
«Εγώ σας ευχαριστώ. Τον Σεπτέμβριο θα είμαι μάλλον στην Κύπρο. Τώρα είναι εκεί η κόρη μου για διακοπές. Ευχαριστώ».