ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ταφόπλακα... (photo)

Ταφόπλακα... (photo)

Ταφόπλακα και στην Κυπριακή αθλητική δημοσιογραφία τονίζει ότι αποτελεί η διακοπή του πρωταθλήματος ο πρώην παράγοντα της ΑΕΚ και πρώην ιδιοκτήτης ΜΜΕ, Ανδρέας Παυλίδης.

Το ποστάρισμα:

Είχα την τύχη να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία για πάνω από 15 χρόνια καθώς όσοι δεν το γνωρίζουν ήμουν ένα από τους ιδρυτές και ιδιοκτήτες του Protathlima.com από το 2004-2014 αλλά και μέχρι το 2017 με άλλα παρόμοια ΜΜΕ.

Πέραν από το 50% των αθλητικών δημοσιογράφων υπήρξαν είτε συνεργάτες μου, είτε φίλοι μου. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα που υπάρχει καθώς τα άτομα αυτά δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, δεν αμοιβόνται ανάλογα ενώ δέχονται καθημερινή πίεση από παράγοντες, φιλάθλους, αφεντικά κλπ.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από τους πιο ικανούς του χώρου έχουν αποχωρήσει και είμαι σίγουρος τόσοι άλλοι κάνουν καθημερινά σκέψεις να το πράξουν. Θεωρώ ότι δυστυχώς, με την χθεσινή απόφαση της ΚΟΠ να διακόψει το πρωτάθλημα, εκτός από το ίδιο το ποδοσφαιρο, ταυτόχρονα έβαλε ταφόπλακα και στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Είναι αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των συντακτών θα χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.. Επίσης, τεράστια οικονομική ζημιά δημιούργείτε και στους ιδιοκτήτες των αθλητικών μέσων καθώς χάνουν τεράστια ποσά από πιθανές διαφημίσεις.

Είναι αυτονόητο ότι μου λύπει αφάνταστα ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας αλλά στιγμές σαν την χθεσινή μέρα,μου δημιουργεί μια ικανοποιήση για την απόφαση που πήρα στις 31/12/2017 όπου αποχώρησα συνειδητά και ολοκληρωτικά από τον χώρο καθώς δεν θα ήθελα να ζήσω τέτοιες στιγμές.Άλλωστε, ζήσαμε παρόμοιες στιγμές και στην κρίση του 2013 αλλά τώρα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα. Κουράγιο στους αθλητικές συντάκτες, κουράγιο όσους είναι ιδιοκτήες αθλητικών ΜΜΕ (ιδιαίτερα ψηφιακού), κουράγι σε όσους επενδύουν χρόνο και χρήμα στην αθλητική δημοσιογραφία.