ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Έχει φοβερό μάτι και το απέδειξε ουκ ολίγες φορές

panos larkos
Γράφει ο Πάνος Λάρκος
[email protected]

Έχει φοβερό μάτι και το απέδειξε ουκ ολίγες φορές

Μάκης Παπαϊωάννου. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Νέας Σαλαμίνας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να κάνει εξαιρετικές επιλογές ποδοσφαιριστών και μάλιστα έχοντας στα χέρια του σχετικά μικρά κονδύλια για να ξοδέψει.

Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο τον κάνει ακόμα πιο επιτυχημένο μιας και άλλο είναι να έχεις να βρεις ένα παίκτη των 250.000 ευρώ και άλλο των 80.000.

Με αφορμή τα χθεσινά γκολ των Ντανίλο και Βάγκνερ όπου και οι δυο έφθασαν τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, βλέπουμε ότι για μία ακόμη φορά ο Μάκης Παπαϊωάννου πέτυχε στον απόλυτο βαθμό στις επιλογές του. Έχει φοβερό μάτι στην εξεύρεση ποιοτικών επιθετικών κάτι που απέδειξε και με το παραπάνω ουκ ολίγες φορές μιας και δικές του επιλογές βγήκαν πρώτοι σκόρερ στο πρωτάθλημα μας.

Δεν ξέρουμε αν φέτος η Νέα Σαλαμίνα θα μπορέσει να βγάλει πρώτο σκόρερ αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και πάλι ο Παπαϊωάννου έπεσε διάνα στις επιλογές του. Μπορεί ο Ντανίλο στο ξεκίνημα της σεζόν να αμφισβητήθηκε αλλά στην πορεία έδειξε το καλό του πρόσωπο. Μπορεί ο Βάγκνερ να είχε μία κάμψη και αποχή από κάποια παιχνίδια αλλά είναι επιθετικός killer.

Και οι δυο έχουν την ευκαιρία φέτος να καταγράψουν και ρεκόρ καριέρας. Ο Ντανίλο κατέγραψε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του την περίοδο 2011-12 με την Budapest-Honvéd όταν σκόραρε 14 τέρματα. Θέλει άλλα πέντε δηλαδή για να «σπάσει» το ρεκόρ του. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Η καλύτερη χρονιά σε στατιστικά για τον Βάγκνερ ήταν το 2018-19 όταν είχε σκοράρει 13 τέρματα με την φανέλα της Καρβίνα Τσεχίας. Θέλει άλλα τέσσερα για να μπορέσει να κάνει νέο προσωπικό ρεκόρ.

Υ.Γ. Μόνο ο Απόλλωνας και η Νέα Σαλαμίνα έχουν δυο παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων.