ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Λάζος για οικονομική στήριξη,αύξηση ομάδων και άλλα...

Λάζος για οικονομική στήριξη,αύξηση ομάδων και άλλα...

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την έξαρση του κορωνοϊού, τα σενάρια που έχει αποστείλει η ΚΟΠ στα σωματεία για επανέναρξη, τους ξένους ποδοσφαιριστές που θέλουν να είναι δίπλα στις οικογένειές τους και το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν τα υπόλοιπα ματς του β’ γκρουπ.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Όσο πιο γρήγορα του πράξουμε και προσαρμοστούμε στους κανόνες που τέθηκαν, θα ξεπεραστεί πιο γρήγορα. Ήδη άλλαξε η ρουτίνα μας, πρέπει να συνεχίσει να πειθαρχεί όλος ο κόσμος. Πρέπει να έχουμε στα υπόψιν και χώρες που δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα αρκετά νωρίς, όπως οι Ιταλοί και οι Άγγλοι και βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για τις πληροφορίες επανέναρξης του πρωταθλήματος τον Μάιο: «Είναι μεγάλο ερωτηματικό η επανέναρξη. Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του συμβουλίου της Νέας Σαλαμίνας, εξετάσαμε κάποια σενάρια τα οποία μας απέστειλε η ομοσπονδία. Όλα είναι υποθετικά σενάρια. Έχουμε διακόψει το πρωτάθλημα, και καλώς έπραξε η ΚΟΠ, όταν είχαμε 3 κρούσματα. Αν τα κρούσματα των Μάιο είναι 300 ή 400, τι θα κάνουμε, όλα είναι υποθετικά σενάρια. Πρέπει να αξιολογείται πλέον η κατάσταση καθημερινά. Το αγωνιστικό μπαίνει σε τέταρτη μοίρα, πρώτα είναι η υγεία και μετά είναι ανθρωπιστικό το θέμα. Έχουμε ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε πίσω στις οικογένειές τους. Είναι και το οικονομικό θέμα και μετά μπαίνει το αγωνιστικό, όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όμως πρέπει να εξετάζουμε τα δεδομένα. Αυτό το πράττουν καθημερινά στην ομοσπονδία».

Για το ότι η ΚΟΠ αναμένει και τις εισηγήσεις των σωματείων: «Έχουμε κάποιους προβληματισμούς και εισηγήσεις που θα παραθέσουμε στην ομοσπονδία. Οι προβληματισμοί μας είναι αυτά τα τέσσερα που έχω προαναφέρει. Πρέπει να παρθεί απόφαση πολύ πιο γρήγορα για το τι θα συμβεί. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και τη θέληση των ποδοσφαιριστών να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Πρέπει επίσης να υπάρξει οικονομική στήριξη στα σωματεία. Εμάς οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι τον Φεβρουάριο. Υπάρχει έλλειψη χρήματος λόγω του ότι το σωματείο βρίσκεται σε αδράνεια. Είναι υποχρέωση μας, όμως είναι επίσης υποχρέωση να έχουν οικονομική στήριξη τα σωματεία».

Για το ενδεχόμενο να μην έχουμε αγώνες, όταν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα, στο β’ γκρουπ: «Πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των σωματείων. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα στο β’ γκρουπ έτσι ώστε να παρθεί απόφαση, παρά στο α’ γκρουπ, κάποια σωματεία όμως θα μείνουν παραπονούμενα. Αν δεν υπάρξει διαβάθμιση, τι θα γίνει με τις ομάδες να ανέβουν από την Β’ κατηγορία; Μπορεί να είναι ένα σενάριο να αυξηθούν οι ομάδες. Στο πρώτο γκρουπ, κάτι που έχουμε ακούσει, είναι να εκπροσωπηθεί η χώρα μας από τους περσινούς μας εκπροσώπους. Αυτό θα είναι ένα μεγάλη αδικία για την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Αν και εφόσον τα σωματεία του β’ γκρουπ καθίσουν στο τραπέζι, μπορούν να βρουν μία λύση».

Για το οικονομικό θέμα: «Στη Νέα Σαλαμίνα, δεν είμαστε όπως τα σωματεία, ή εταιρείες, που έχουν τεράστια έσοδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι συγκεκριμένος. Γνωρίζεται την προσπάθεια εξυγίανσης που κατέβαλε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε φέρει το σωματείο σε πολύ καλό επίπεδο. Ανησυχούμε πολύ περισσότερο για το οικονομικό και μετά για το αγωνιστικό».

Για τους παίκτες από τη Νέα Σαλαμίνα που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, αν υπάρχει κάτι νεότερο: «Ασφαλώς και κάποιοι θέλουν. Οι ποδοσφαιριστές μέσω του αρχηγούς μας, ζήτησαν συνάντηση με την διοίκηση. Αυτό που ισχύει τώρα, είναι πως απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι τους, απαγορεύονται οι προπονήσεις και θα δούμε τι θα γίνει από την Τετάρτη με την ΚΟΠ, ούτως ώστε να ενημερώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας».