ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

«Ταπεινός, μετρημένος - Να τον βάλουμε σε γυάλα»

«Ταπεινός, μετρημένος - Να τον βάλουμε σε γυάλα»

Ο νέος προπονητής του Εθνικού Άχνας Απόστολος Μακρίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

Για την επιστροφή στον Εθνικό: «Πάνε πεντέμισι χρόνια από την τελευταία μου θητεία στον Εθνικό. Βελτιώθηκαν πολύ οι εγκαταστάσεις, έγιναν όλα πιο σύγχρονα. Μετ’ εμποδίων η πρώτη προπόνηση με πολλές βροχές. Το σημαντικό είναι ότι όλοι είναι στην διάθεση μου. Θέλουμε δουλειά, είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά κοιτάμε μόνο μπροστά».

Για το ματς με την Καρμιώτισσα: «Παίζουμε εκτός έδρας με την Καρμιώτισσα, είναι πολύ καλή ομάδα, κάνει πολύ καλή δουλειά ο Χρύσης. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για έξι βαθμούς»

Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με μεγάλες ομάδες στην συνέχεια για εσάς: «Τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο αλλά δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε παιχνίδια, έδρες δεν υπάρχουν και θα πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη. Με το ίδιο σκεπτικό όλοι αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια».

Τι θα αλλάξετε στον Εθνικό; «Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Όταν μια ομάδα πέτυχε μόλις μια νίκη σε 10 αγωνιστικές επέρχεται και το θέμα ψυχολογία. Πρέπει να δουλέψουμε την ψυχολογία. Ο Εθνικός είναι μια γρήγορη ομάδα και πρέπει να ποντάρουμε σε αυτό αλλά να έχουμε και μια ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Πιστεύω και στις δυνατότητες τις δικές μου και της ομάδας και πιστεύω θα ανακάμψουμε».

Για τους Κύπριους του Εθνικού: «Έχει πολλούς Κύπριους και νεαρούς που δεν τους ήξερα που δεν αγωνίζονται. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές».

Τι είπατε στους ποδοσφαιριστές: «Αυτό που τους είπα είναι να μην κοιτάζουν πίσω. Ούτε δέχομαι ότι μπορεί να δικαιούμαστε από την βαθμολογική θέση, αρχίζουμε από την Δευτέρα και θα πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη. Όσο πιο νωρίς διορθώσουμε κάποια πράγματα τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε».

Για τον στόχο της ομάδας: «Ο πρώτος στόχος όπως και για όλους εκεί είναι η αποφυγή της απευθείας διαβάθμιση και από κει και πέρα υπάρχουν ματς για να μαζέψουμε βαθμούς».

Νιώθετε δυνατός να προσφέρετε στον Εθνικό; «Είχα την ευλογία να δουλέψω σε όλες τις μικρές κατηγορίες, λέω ότι η α΄ κατηγορία είναι η πιο εύκολη. Είναι οι συνθήκες, τα γήπεδα, οι καταστάσεις. Η νοοτροπία, ενώ στην α΄ κατηγορία έχει τα πάντα. Όλοι δίνουν σημαντικά στην α΄ κατηγορία, δυστυχώς για εμένα καθώς έπρεπε να βλέπουν και τις υπόλοιπες κατηγορίες».

Για τον Μάριο Ηλία: «Ήταν μικρός όταν ήμουν ξανά στην ομάδα. Τον προσέξαμε γιατί είχε δύο 90λεπτα με την Εθνική. Τους είπα να τον βάλουμε στην γυάλα για να τον προσέχουμε. Είναι απίστευτα ταπεινός, μετρημένος και μεγαλώνοντας βάζεις και μυαλό, διορθώνεις λάθη και παραλείψεις. Μακάρι να τον έχει ο Θεός καλά και θα διαπρέψει. Σίγουρα θα πάει πιο ψηλά».

Για την Εθνική ομάδα: «Ίσως να ήταν καλύτερα οι εμπειρίες να έρχονταν για κάποιους δίπλα σε πιο έμπειρους. Βγήκε το πλάνο. Για εμένα δεν λέει κάτι το Nations League αλλά σημασία έχουν τα προκριματικά. Ίσως να είδε σε αυτή την διοργάνωση ποιοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος. Θα είναι πιο σοφός και ξέρει πλέον ποιοι κάνουν για την Εθνική. Γι’ αυτό θεωρώ ότι το κάνει».

Σας ενοχλεί που είναι ξένος ο προπονητής της Εθνικής; «Με ενοχλεί αλλά δεν με ενοχλεί μόνο για την Εθνική. Είναι υποτιμημένος ο Κύπριος προπονητής. Τον γείτονα μας, τον γνωστό μας δεν τον προσέχουμε και δίνουμε περισσότερη πίστωση χρόνου και ελαφρυντικά στον ξένο. Έτσι είμαστε σαν λαός».