ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Στρατηλάτης: «Στόχος η παραμονή και όσο πιο ψηλά γίνεται»

Στρατηλάτης: «Στόχος η παραμονή και όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ο τερματοφύλακας του Εθνικού Άχνας Κυριάκος Στρατηλάτης μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

Για την επιστροφή στις προπονήσεις μετά την μεγάλη αποχή λόγω κορωνοϊού: «Η απουσία από την ενεργό δράση θα επηρεάσει. Οι ομάδες θα προσέξουν πολύ τον προϋπολογισμό. Γενικά μας πήγε πολύ πίσω».

Είναι πιο δύσκολη για εσάς η προετοιμασία; «Ναι είναι δύσκολη η προσαρμογή μετά από τέσσερις μήνες. Είναι δύσκολο να μπει στους ίδιους ρυθμούς. Με την κατάλληλη προσοχή θα επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Είστε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μπογκαντίνοφ, πως είναι η συνεργασία σας; «Είμαστε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μάρτιν και έχουμε υγιή ανταγωνισμό και το τονίζω. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να βελτιωθώ και εγώ και ο Μάρτιν. Σε αυτό να προσθέσω ότι ήρθε και ο νεαρός Μαυραντώνης ο οποίος έχει πολύ καλά στοιχεία. Δεν είναι δίδυμο αλλά τριάδα καλών τερματοφυλάκων».

Είσαι πέντε χρόνια στην Κύπρο, έχει πλήρη εικόνα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πως βλέπεις τα πράγματα; «Ναι έχω πλήρη εικόνα. Θεωρώ ότι το επίπεδο ανεβαίνει σιγά, σιγά. Βλέπουμε ομάδες που παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, μικρές ομάδες χτυπάνε τις μεγάλες και το επίπεδο ανεβαίνει. Παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες είναι υγιείς. Αυτό παίζει ρόλο».

Θα ήθελες να συνεχίσεις στην Κύπρο; «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις ομάδες που πέρασα οπόταν εξαρτάται ότι θέλω να μείνω εδώ».

Βελτιώθηκαν πολλά στον Εθνικό όσον αφορά τις εγκαταστάσεις: «Θα ζήλευαν μεγάλες ομάδες τα έργα που έγιναν στον Εθνικό. Ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, βελτιώθηκαν τα γήπεδα και πολλά άλλα. Έχουμε τρία γήπεδα προπόνησης συν το κεντρικό γήπεδο».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; «Πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε το συντομότερο και να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Βάζουμε βάσεις για ν πετύχουμε τον στόχο. Έχουμε και ένα πρόγραμμα καλό. Μακάρι να μην έρθουν αναποδιές. Να μην έχουμε τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά».