ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Φιλίππου: «Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει, έχω ακούσει ότι είμαστε σε πόλεμο»

Φιλίππου: «Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει, έχω ακούσει ότι είμαστε σε πόλεμο»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

«Όλοι είναι προβληματισμένοι, μιλάμε πάντα υποθετικά και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα ότι έτσι θα κυλήσουν τα πράγματα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η υγεία του κόσμου. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Έχω ακούσει ότι είμαστε σε πόλεμο αλλά δεν είναι έτσι. Στον πόλεμο ξέρει τον αντίπαλο σου και προσπαθείς να φέρεις αντίσταση. Τώρα δεν έχουμε όπλα, πρέπει να απομονωθούμε και να περιμένουμε. Στον πόλεμο μπορεί να πούμε ότι τα γυναικόπαιδα εξαιρούνται, τώρα είναι όλοι μέσα» είπε αρχικά ο κ. Φιλίππου.

Τι γίνεται με τους ποδοσφαιριστές σας;
 «Είναι στην πρίζα, μιλούν με τις οικογένειες τους συνεχώς. Έχουμε ποδοσφαιριστές που όλη η οικογένεια τους είναι στο εξωτερικό. Ακούω κάποιους που λένε να στείλουμε πρόγραμμα στους παίκτες για να προπονούνται στο σπίτι, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να μπούμε στην ψυχολογία τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητα για την ώρα αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Βέβαια είναι όλα υποθετικά καθώς ίσως μπορεί να μην μπορέσουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα».

Πως θα προχωρήσετε; «Ανταλλάσσουμε απόψεις με άλλους προέδρους, θα έχουμε κι εμείς σαν δ.σ. μια επικοινωνία. Δεν μπορώ να κρατήσω κάποιους ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε στην οικογένεια τους. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και πάνω από όλα να σκεφτούμε ανθρωπιστικά. Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε μέχρι να αρχίσει το ποδόσφαιρο και αν αρχίσει μην περιμένετε να βλέπετε αυτά που βλέπαμε μέχρι σήμερα».

Είναι και το οικονομικό στην μέση: «Εμείς το γνωρίζουμε αυτό. Αν δεν έπαιρνε το κράτος κάποια μέτρα δεν ξέρω που θα πηγαίναμε. Συγκεκριμένα χθες μου τηλεφώνησε ένας ποδοσφαιριστής ότι χάλασε η τηλεόραση του κι εγώ έτρεξα αμέσως γιατί τι θα κάνει χωρίς τηλεόραση σε ένα σπίτι μόνος του».

Τι περιμένετε να γίνει; «Άντε και ξεκινήσαμε προπονήσεις, τι θα γίνει; Δεν γίνεται να βάζουμε σε ένα δωμάτιο 30 ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, μασέρ. Ας μην σκεφτόμαστε μόνο σαν πρόεδροι σωματείων. Εμείς αν είχαμε παιδιά θα τους επιτρέπαμε να πάνε προπόνηση; Όλα τα σενάρια είναι υποθετικά, ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν.

Θα περάσουμε χειρότερες στιγμές από το 1974; «Στον πόλεμο ξέραμε τι γινόταν και έστω με τα όπλα που είχαμε το παλέψαμε. Τώρα είναι διαφορετικό, είναι πρωτόγνωρο. Παρόλα αυτά δεν είμαι απαισιόδοξος, δεν μπορούν να μείνουν έτσι τα πράγματα αλλά χρειάζεται υπομονή και πρέπει να είμαστε σωστοί».

Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας είπε ότι δεν αποκλείει το σενάριο να μην συνεχιστούν οι αγώνες του β΄ γκρουπ: «Είναι μια άποψη του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας και θα μιλήσουμε μαζί το απόγευμα. Εμείς σαν προέδροι πρέπει να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές αυτά που χρειάζονται για να μείνουν εδώ. Θα πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν συλλογικά με πρώτο μέλημα την υγεία των ανθρώπων και οι λύσεις θα βρεθούν».

Ακούστηκε το σενάριο για 14 ομάδες και αφορμή την δήλωση του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας ότι μπορεί να μην συνεχιστεί το β΄ γκρουπ: «Τι με νοιάζει αν γίνουν 14 ή όχι. Έχω φίλο που νοσεί. Να μην τύχει σε κανέναν. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή κανείς δεν θα μιλά για ποδόσφαιρο αλλά πως θα επιβιώσουμε. Κάποιοι ίσως να μην αντιλήφθηκαν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ο Θεός να μας βλέπει».