ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπιτσόλας: «Αργήσαν να πάρουν μέτρα, δεν μου έκαναν έλεγχο στα αεροδρόμια»

Μπιτσόλας: «Αργήσαν να πάρουν μέτρα, δεν μου έκαναν έλεγχο στα αεροδρόμια»

Ο Μιχάλης Μπιτσόλας, καλαθοσφαιριστής της Ανόρθωσης, μίλησε  στον Θεόδωρο Τσιολάκη και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) Άθλημα και Θέαμα του CUT Radio, στην πρώτη διαδικτυακή εκπομπή μέσω του Instagram, λόγω της πανδημίας που επικρατεί.

Ο Ελλαδίτης μπασκετμπολίστας μίλησε αρχικά για την κατάσταση που επικρατεί ανά το παγκόσμιο με την πανδημία, περιγράφοντας και τη δική του εμπειρία στο αεροδρόμιο της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Τα κυριότερα που είπε...

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και την Ελλάδα με την πανδημία.

«Μία κατάσταση πρωτόγνωρη, για όλους είναι δύσκολες στιγμές. Όλοι προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Για τον αθλητισμό είναι δύσκολα τα πράγματα, διακόπηκαν πρωταθλήματα, αθλητικές δραστηριότητες και τέλος απαγόρευση κυκλοφορίας»

Για τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Έφυγα από την Κύπρο και δεν μου έγινε ένας έλεγχος εκεί στο αεροδρόμιο, ούτε στη Θεσσαλονίκη , ούτε να μου μετρήσουν την θερμοκρασία μου αλλά ούτε πληροφορίες σχετικά από που ήρθα. Τα μέτρα πιστεύω άργησαν πολύ, ειδικά στα αεροδρόμια, να παρθούν οι αποφάσεις και πιστεύω σαν αντιμετώπιση του ιού γινόταν αρχικά αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή από την αρχή έπρεπε όλες οι πτήσεις από το εξωτερικό να μπαίνουν σε καραντίνα, να υπάρχει συνεχείς επικοινωνία του ατόμου που ήρθε από το εξωτερικό με τις αρμόδιες αρχές για τη εξέλιξη των συμπτωμάτων του ατόμου, απλά για να είμαστε σίγουροι για τα άτομα με τα οποία συναναστράφηκε».

Πιο μετά έκανε αναφορά για το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο, αφήνοντας μία πικρία.

Για το πώς βλέπει ο ίδιος το επίπεδο του Κυπριακού μπάσκετ...

«Δυστυχώς για να αλλάξει το Κυπριακό μπάσκετ πρέπει να αλλάξουν πολλοί χαρακτήρες, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει γρήγορα αυτή η νοοτροπία που επικρατεί στην Κύπρο με το μπάσκετ και με κάποιους παίκτες. Είναι κακό αυτό αλλά όλο και καλύτερο, γιατί αμάν δει κάποιος τους αγώνες των τελευταίων δύο χρόνων, θα δει ότι υπάρχει πολλή υλικό σε κύπριους παίκτες, όπως ο Στέφανος Ηλιάδης, ο Μάρκου, ο Αλέξανδρος Ασωνίτης που πιστεύω είναι το θαύμα της Κύπρου, σε ηλικία 16 χρονών ενδιαφέρονται για αυτό ομάδες της Ελλάδας, οπότε πιστεύω οι νέοι πρέπει να μάθουν από τους καλούς παλιούς και κάποιοι παλιοί να αλλάξουνε χαρακτήρα».

Αν έχει βιώσει κάτι συγκεκριμένο με κάποιο παίκτη που τον επηρέασε;

«Ναι έχω βιώσει διάφορα, καλύτερα να μην αναφερθούμε στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι πίσω μας που την στιγμή που λύνονται τα προβλήματα αυτά και προχωράμε, δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Οι άνθρωποι αλλάζουνε βελτιώνονται, οπότε συνεχίζουμε».