ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Μίλησε με Υπουργείο Υγείας και πήρε το «ok» για προπονήσεις η Ανόρθωση

panos larkos
Γράφει ο Πάνος Λάρκος
[email protected]

Μίλησε με Υπουργείο Υγείας και πήρε το «ok» για προπονήσεις η Ανόρθωση

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι ομάδα πραγματοποιεί προπονήσεις. Αυτή η ομάδα είναι η Ανόρθωση η οποία εδώ και μέρες παίκτες της πηγαίνουν στο «Αντώνης Καράς» και προπονούνται σε μικρά γκρουπ.

Σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί η διοίκηση της Ανόρθωσης έχει μιλήσει με το Υπουργείο Υγείας και πήρε προφορική άδεια για προπονήσεις δυο-τριών ατόμων έχοντας πάντα τα σωστά μέτρα ασφαλείας και τις σωστές αποστάσεις.

Στις προπονήσεις συνήθως υπάρχει και γυμναστής και γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει αντιδράσεις και από άλλες ομάδες, οι οποίες θα ζητήσουν το ίδιο.

Ένα επιχείρημα της Ανόρθωσης είναι ότι οι παίκτες είναι υπάλληλοι της ομάδας και υπάρχει η δυνατότητα να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους.

Θυμίζουμε ότι ο ΚΟΑ πρόσφατα ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια των μέτρων που εξήγγειλε το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά από οδηγίες του Υπουργού Υγείας και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα, σε σχέση με την αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών χώρων για περίοδο 4 εβδομάδων:
Η αναστολή της λειτουργίας αφορά όλες τις εγκαταστάσεις και αθλητικούς χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, συμπεριλαμβανομένων των σταδίων, κολυμβητικών δεξαμενών και ιδιωτικών γυμναστηρίων.
Επιπρόσθετα διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η οργάνωση και διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής οργανωμένης άσκησης σε σύνολα του πληθυσμού, τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους».