ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Μπιτσόλας: «Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι μαγικός, ενθουσιάστηκα με την ιστορία της Αμμοχώστου»

Μπιτσόλας: «Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι μαγικός, ενθουσιάστηκα με την ιστορία της Αμμοχώστου»

Ο Μιχάλης Μπιτσόλας, καλαθοσφαιριστής της Ανόρθωσης, μίλησε στον συνεργατη του LarnakaSports Θεόδωρο Τσιολάκη και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) Άθλημα και Θέαμα του CUT Radio, στην πρώτη διαδικτυακή εκπομπή μέσω του Instagram, λόγω της πανδημίας που επικρατεί.

Αναφέρθηκε στη μπασκετική Ανόρθωση, στο κόσμο αλλά και για την Ιστορία της ομάδας που συνδέεται με την Αμμόχωστο.

Αρχικά για την φετινή πορεία της μπασκετικής Ανόρθωσης.

«Η ομάδα έφτασε στο τελικό, δυστυχώς μετά βγήκε η απόφαση ότι αναβάλλεται το πρωτάθλημα και αυτό είναι λυπηρό γιατί νιώθεις τους κόπους σου να χάνονται. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για τη φετινή χρονιά, καθώς ο στόχος είναι η άνοδος και είμασταν αρκετά κοντά».

Για την φιλοσοφία μετά από αυτή την κατάσταση;

«Η φιλοσοφία είναι υπομονή και όρεξη και σταδιακή άνοδος. Δηλαδή να βγάλουμε παιδιά από τις υποδομές στην πρώτη ομάδα, κάτι που έγινε και με την συμμετοχή του αρχηγού της εφηβικής ομάδας σε ένα επίσημο αγώνα

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης…

«Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι τρελός. Όταν ήμουν στον Απόλλωνα αναρωτιόμουν που είναι ο κόσμος, τώρα στην Ανόρθωση έζησα εξαιρετικές στιγμές με τον κόσμο. Οι οπαδοί είναι τρελοί με την καλή έννοια και ο ποιο τρελός είναι ο Σάκης ο Πασάς που μου έμαθε την ιστορία της Ανόρθωσης και τι πραγματικά σημαίνει αυτή η ομάδα».

Για την ιστορία της μεγάλης «Κυρίας»…

«Νομίζω ότι σε πολλές ομάδες ο κόσμος υποστηρίζει τη φανέλα της ομάδας, ενώ στην Ανόρθωση έρχονται και για την πόλη τους. Η ιστορία της Ανόρθωσης είναι ανεπανάληπτη, συνδέεται με την πόλη, είναι κάτι το μαγικό όπως και ο κόσμος της ομάδας».

Τι ξεχώρισε από την εμπειρία του στην Κύπρο;

«Αν μιλάμε μπασκετικά, εντυπωσιάστηκα από την αγάπη του κόσμου. Όταν λέω κόσμος, δεν εννοώ μόνο τους οπαδούς της ομάδας, αλλά γενικά. Ξεχώρισα την αγάπη του κόσμου της Κύπρου εντός και εκτός ομάδας και ξεχώρισα κάποιους ανθρώπους που θα μείνουν στην καρδιά μου για πάντα. Όπως και φέτος για παράδειγμα, ο φροντιστής της ομάδας με το χιούμορ του δίνει μία άλλη διάσταση στην ομάδα, όπου νομίζω σε κάθε ομάδα υπάρχει».