ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Έρχεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Tennis στη Λάρνακα

Έρχεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Tennis στη Λάρνακα

Στη Λάρνακα “χτυπάει” η καρδιά των φίλων του Tennis αφού το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας το  εν λόγω πρωτάθλημα. 

1.ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, στην Λάρνακα, οδός Αδώνιδος 21, Τ.Κ. 6020, Λάρνακα από την Παρασκευή 01/10/2021 μέχρι το Σάββατο 09/10/2021. Οι αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 3.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα και πρωί και απόγευμα.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν αντισφαιριστές/στριες Κύπριοι πολίτες, πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί με τουλάχιστον ενός χρόνου συνεχούς παραμονής στην Κύπρο, οι οποίοι είναι κάτοχοι έγκυρης ταυτότητας της ΟΑΚ και του Δελτίου Υγείας του ΚΟΑ. Αθλητής ο οποίος δεν κατέχει έγκυρο Δελτίο Υγείας μπορεί να συμπεριληφθεί στην κλήρωση του πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση όπως αυτό παρουσιαστεί την ημέρα του αγώνα στον Επιδιαιτητή. Σε περίπτωση που αθλητής δεν παρουσιάσει Δελτίο Υγείας, τότε ο Επιδιαιτητής θα κατακυρώνει τον αγώνα στον αντίπαλο με walk-over. Αντισφαιριστής που δεν παρουσιάζεται εντός δεκαπέντε λεπτών από την προγραμματισθείσα έναρξη του αγώνα του, ο επιδιαιτητής έχει το δικαίωμα να τον αποκλείσει και ο αντίπαλος θα κερδίζει τον αγώνα με 6-0, 6-0 (walk-over). Αντισφαιριστής ο οποίος θα καθυστερήσει αδικαιολόγητα να παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, χωρίς να ειδοποιήσει τον υπεύθυνο του πρωταθλήματος τουλάχιστον 4 ώρες προηγουμένως θα υπόκειται σε κυρώσεις (αποκλεισμό από τις υπόλοιπες κατηγορίες του πρωταθλήματος καθώς και από το επόμενο πρωτάθλημα ) σύμφωνα με αποφάσεις της Ο.Α.Κ. Αθλητής ο οποίος προγραμματίζει συμμετοχή σε διεθνές πρωτάθλημα (εκτός Κύπρου) ανεξάρτητα αθλήματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμμετέχει την ίδια περίοδο σε τοπικό επίσημο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που αθλητής αγωνίζεται σε διεθνές πρωτάθλημα το οποίο τελειώνει το αργότερο σε 3 ημέρες μετά την ημερομηνία έναρξης ενός Παγκύπριου Πρωταθλήματος τότε δικαιούται να συμμετέχει και στα δύο Πρωταθλήματα αλλά είναι υποχρέωση του αθλητή να ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή για την απουσία του, ούτως ώστε η Επιτροπή να μην προγραμματίσει αγώνα του την περίοδο αυτή στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Διευκρινίζεται ότι ένας αντισφαιριστής δεν δικαιούται να συμμετέχει ταυτόχρονα σε δυο πρωταθλήματα είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Αγοριών και Κοριτσιών κάτω των 12,14,16, 18 ετών, στα μονά και διπλά.

Για συμμετοχή στην κατηγορία κάτω των 12 ετών ο αθλητής/ αθλήτρια πρέπει να έχει τουλάχιστο συμπληρώσει το δέκατο έτος της ηλικίας κατά την ημέρα έναρξης της κατηγορίας στο πρωτάθλημα. Αθλητής/τρια που δικαιούται να αγωνισθεί στη κατηγορία κάτω των 12 δε δικαιούται να αγωνισθεί στη κατηγορία κάτω των 16, σύμφωνα με κανονισμούς της ITF.

4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους ΝΕΟΥΣ Κανονισμούς Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΟΑΚ 2021 (www.tennis.com.cy), τους κανόνες τένις τον Κώδικα Συμπεριφοράς (code of conduct) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

5. ΓΗΠΕΔΑ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα 6 χωμάτινα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Η Οργανωτική Επιτροπή θα καθορίζει στην απόλυτη κρίση της τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούνται χωρίς να αποκλείεται η μετακίνηση τους σε άλλο γήπεδο.

6. ΜΠΑΛΕΣ

Στο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιηθούν μπάλες BABOLAT.

7. ΚΛΗΡΩΣΗ

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει δημόσια την Τετάρτη 29/09/2021 και ώρα 17:00 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας. Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και οι κληρώσεις θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ. Είναι υποχρέωση κάθε διαγωνιζομένου να ενημερώνεται για το πρόγραμμα των αγώνων.

8. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) €17 για κάθε αγώνισμα
β) Οι αθλητές μπορούν να λαμβάνουν μέρος μόνο σε 2 αγωνίσματα είτε 2 μονά είτε 2 διπλά είτε 1 μονό & 1 διπλό.
γ) Δωρεάν συμμετοχή δικαιούνται μόνο οι έφηβοι αθλητές και αθλήτριες που κατέχουν την πρώτη ή δεύτερη θέση στην κατηγορία που επιλέγουν να αγωνιστούν.

Σημειώνεται ότι κάθε 3ο ή 4ο παιδί της ίδιας οικογένειας θα δικαιούται δωρεάν συμμετοχή στα αγωνίσματα που θα επιλέξει.

9. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://ctf.tournamentsoftware.com/user/login ReturnUrl=%2findividual-entry%2fc3d2d565-90e4- 4737-8c81-bf4c7e85d63e και η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα γίνεται στην γραμματεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Απόσυρση συμμετοχής (withdrawal deadline) Τετάρτη 29/09/2021 και ώρα 12:00. Παρακλήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα πρέπει να αποφεύγονται για ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η πληρωμή του δικαιώματος συμμέτοχης θα γίνεται πριν το πρώτο παιχνίδι στο γραφείο του Ομίλου. Όλοι οι παίκτες που είναι στην κλήρωση είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το δικαίωμα συμμέτοχης.

10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αντισφαιριστές/στριες λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με δική τους ευθύνη όσον αφορά ασθένεια ή ατυχήματα που τυχόν υποστούν κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο παίκτης δικαιούται να συνοδεύεται από έναν συνοδό.

Λόγω της επικρατούσης κατάστασης σχετικά με τον COVID-19 και σύμφωνα με τις οδηγίες των επιδημιολόγων θα λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΚΟΑ και ΟΑΚ.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού επισημαίνει ότι από την 9η Σεπτεμβρίου 2021, για τη συμμετοχή ατόμων 12 ετών και άνω σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα (προπόνηση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αγώνες, κλπ), απαιτείται η προσκόμιση είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών. Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

11. ΗΛΙΚΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Κάτω των 18 χρονών: 2003 ή αργότερα
Κάτω των 16 χρονών: 2005 ή αργότερα
Κάτω των 14 χρονών: 2007 ή αργότερα
Κάτω των 12 χρονών: 2009 – 2011 (να έχουν κλείσει το 10ο έτος κατά την ημέρα έναρξης της κατηγορίας στο πρωτάθλημα)

12. Συστήνεται η προσοχή στους κανονισμούς του πρωταθλήματος σχετικά με το W/O (Walk Over), και όταν ο αθλητής αδυνατεί να παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα για τον αγώνα του, (παράγραφος 7.15) όπου θα πρέπει ο αθλητής να ειδοποιήσει τον οργανωτή 4 ώρες προηγουμένως και σε περίπτωση που ασθενεί θα πρέπει να παρουσιάσει στον Επιδιαιτητή βεβαίωση από τον ιατρό μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση που αθλητής δεν παρουσιαστεί στον αγώνα του χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση και αποστολή πιστοποιητικού ιατρού, τότε θα τιμωρείται αυτόματα με αποκλεισμό του από τις υπόλοιπες κατηγορίες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος και από το επόμενο G1 πρωτάθλημα ή Εθνικό ή Masters (όποιο από τα τρία ακολουθεί) και αν επαναληφθεί, δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της χρονιάς. Αθλητής που χάνει αγώνα με walk-over ή αποσύρεται (retire) από ένα αγώνα δεν δικαιούται να αγωνιστεί σε άλλο αγώνα την ίδια ημέρα.

14. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Tournament Director: Μάριος Πέτρου
2. Επιδιαιτητής: Zarko Popovic, Τηλ. 99 630687
3. Βοηθοί Επιδιαιτητή: Χαράλαμπος Παύλου, Σωκράτης Βασιλείου, Κώστας Χατζηκώστα,
Κωνσταντίνος Καράκοντης

4. Επιτροπή Πρωταθλήματος :
α) Μάριος Πέτρου
β) Κωνσταντίνος Καράκοντης
γ) Χαράλαμπος Παύλου
δ) Σωκράτης Βασιλείου
5. Γραμματεία: Εύα Μάρκου Τηλ.: 24656999