ΑΕΚ

Το κονέ στην ΑΕΚ και η συμβολή του Τζιόρντι Κρόιφ

Το κονέ στην ΑΕΚ και η συμβολή του Τζιόρντι Κρόιφ

Μετά την αποχώρηση του Κρόιφ από την ΑΕΚ η ομάδα έψαχνε ένα Τεχνικό Διευθυντή που να μπορεί να βασιστεί πάνω του και να «χτίσει» για το μέλλον. Αυτός ήταν ο Τσάβι Ρόκα ο οποίος κατέληξε στην ΑΕΚ με ένα ντόμινο επαφών.

Πως έγινε το πρώτο κονέ, το εξηγεί ο ίδιος στη συνέντευξη του στο LarnakaSports:

«Πρέπει να σας πω μία ιστορία εδώ. Ήταν ένας Ισπανός μάνατζερ που με κάλεσε και μου είπε ότι υπάρχει μία κυπριακή ομάδα η οποία ψάχνει Τεχνικό Διευθυντή. Δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του αλλά μου είπε ότι του άρεσε ο τρόπος που δούλευα στην Σαμπαντέλ και ότι ήθελε να με προωθήσει. Μετά με κάλεσε ένας άλλος μάνατζερ, Κύπριος και μου είπε ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που ψάχνουν Τεχνικό Διευθυντή.

Μία βδομάδα μετά με κάλεσε ο Εύμαιος. Όχι, λάθος. Με κάλεσαν κάποιοι φίλοι του Τζιόρντι Κρόιφ. Μου είπαν ότι μίλησαν με τον Τζιόρντι και μου είπαν για την ΑΕΚ και σίγουρα ο Τζίορντι έμαθε τι έκανα στην Σαμπαντέλ και πίστευε ότι το προφίλ μου ταιριάζει στην ΑΕΚ. Νομίζω ο Τζιόρντι μίλησε με τον Άντρο. Είχαν 2-3 επιλογές ακόμη».

Διαβάστε και τα τρία μέρη της συνέντευξης του Τσάβι Ρόκα πιο κάτω:  

Μέρος Γ΄: Τσάβι Ρόκα στο LarnakaSports: «Ήταν πολύ άσχημη η εμπειρία στον Παναθηναϊκό, εκεί είσαι «νεκρός», μετάνιωσα που πήγα»

Μέρος Β: Τσάβι Ρόκα στο LarnakaSports: «Φαντάζομαι την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ - Δεν εμπιστεύομαι τα μεγάλα ονόματα»

Μέρος Α: Τσάβι Ρόκα στο LarnakaSports: «Το συναίσθημα με οδήγησε ξανά στην ΑΕΚ, είμαι νικητής και θα παλέψουμε για τα πάντα»