ΑΕΚ

Το ίδιο πρόβλημα, το θετικό και ο Τρισκόφσκι!

Θεόδωρος Τσολάκης
Γράφει ο Θεόδωρος Τσιολάκης
[email protected]

Το ίδιο πρόβλημα, το θετικό και ο Τρισκόφσκι!

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη με 3-1 απέναντι στον Ερμή και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από πέντε παιχνίδια, ενώ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο 2021. 

Μπορεί η ομάδα του Αυγουστή να νίκησε τον Ερμή, όμως οι το πρόβλημα που υπήρχε στα προηγούμενα παιχνίδια έκανε και πάλι την εμφάνιση του στο παιχνίδι της Παρασκευής (22/1). 

Το ίδιο πρόβλημα

Η ΑΕΚ για άλλη μία φορά φάνηκε επιρρεπής στα λάθη, καθώς το γκολ που δέχθηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ ήρθε από σοβαρό λάθος στην άμυνα. 

Αυτό συνηθίζει αρκετά να γίνεται στην άμυνα της ΑΕΚ και δεν είναι μόνο μία φορά μέσα στο παιχνίδι, υπήρξε ξανά λάθος στο παιχνίδι της ομάδας απέναντι στον Ερμή, όμως δεν στοίχησε. 

Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι ακόμη επιρρεπής στα λάθη και ο Σωφρόνης Αυγουστή καλείται να βρει τον τρόπο να βελτιώσει αυτό το γεγονός. 

Το θετικό

Σίγουρα σε μία νίκη υπάρχουν και θετικά πράγματα και απέναντι στον Ερμή η ΑΕΚ είχε αρκετά. 

Αρχικά το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ και μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει λέει πολλά. 

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Μετά την ισοφάριση η ομάδα του Αυγουστή πήρε τα πάνω της και μέσα σε 22 λεπτά κατάφερε να φέρει τούμπα τον αγώνα και να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. 

Άλλο ένα θετικό ήταν η διαχείριση του σκορ τόσο από τον Αυγουστή αλλά και από τους παίκτες. 

Ναι μεν η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να απειλήθηκε σε κάποιες στιγμές, όμως κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και εν μέρη να περιορίσει τον αντίπαλο. 

Φυσικά αυτό που βοήθησε ήταν το πλάνο του Σωφρόνη, καθώς η ΑΕΚ δεν κλείστηκε στο δικό της μισό, αλλά σε αρκετά διαστήματα στο δεύτερο μέρος πίεσε ψηλά τον Ερμή, έτσι ωστέ να μη του δώσει περιθώρια να φτιάξει οργανωμένη επίθεση. 

Αυτά ήταν κάποια από τα θετικά που είχε η ΑΕΚ και πήρε το πολυπόθητο πρώτο τρίποντο στο 2021. 

Ο Τρισκόφσκι... 

Σίγουρα μεγάλη μερίδιο στη νίκη έχει ο αρχηγός της ομάδας Ιβάν Τρισκόφσκι. 

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα με τη Δόξα να ήταν ο μοιραίος παίκτης που έχασε το πέναλτι, όμως αυτή την εβδομάδα ήταν ο ήρωας και ο μεγάλος Ιβάν που όλοι στην ΑΕΚ περίμεναν να δουν. 

Και αυτόν είδαν. 

Ο Τρισκόφσκι για άλλη μία φορά ήταν ηγέτης μέσα στο γήπεδο και στις αρχικές στιγμές του αγώνα δεν ήταν και λίγες οι φορές στις οποίες κατέβηκε στο κέντρο πήρε μπάλα, μοίρασε και πήρε ξανά τη θέση του. 

Ο αρχηγός φυσικά βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει η νίκη για την ΑΕΚ και πλέον έφτασε τα 12 γκολ και την κορυφή των σκόρερ στο πρωτάθλημα.